Windows op de Mac

Kun je echt niet kiezen tussen ? Wil je het beste van beide besturingssystemen? Wil je toch liever de mooie hardware van Apple? Ook daarvoor is gelukkig een oplossing! Kies voor een virtualisatie programma!

Gebruik Virtualisatie software

Met virtualisatie wordt bedoeld dat er meerdere besturingssystemen draaien op één computer. Deze tip gaat over het gebruiken van Windows (of andere besturingssystemen) op een Mac. Er zijn verschillende virtualisatie programma’s beschikbaar, maar de bekendste zijn VMware Fusion en Parallels. In dit artikel gaan we niet uitgebreid in op de verschillende tussen beide pakketten. Deze tip is geschreven om gebruikers bewust te maken van de mogelijkheden van virtualisatie op een Mac.

Zelf gebruik ik al jaren met tevredenheid VMware Fusion. Het is daarmee zelfs mogelijk om fullscreen Windows te draaien, zodat je Mac zich veranderd in een ware Windows-machine. Beetje schrikken is het, maar erg handig om bijvoorbeeld snel iets te testen op Windows en toch gebruik te kunnen blijven maken van MAC OS X.

Bekijk hier de websites van de bekendste virtualisatie programma’s:

VMware Fusion

Parrallels