Apple Mac

Apple Macintosh is de volledige naam van de Mac, Mac is de naam van de serie van computers die Apple over de jaren heeft uitgebracht. Voordat Mac werd geïntroduceerd was er al een eerdere computer serie van Apple genaamd Apple Lisa.

De eerste Mac was al in 1984 geïntroduceerd, de Mac was net als de Apple Lisa zijn tijd ver vooruit door de muis gestuurde gebruikers interface.

Macintosh

De naam Macintosh is bedacht door Jef Raskin die de Macintosh naar zijn favoriete appel vernoemde, de McIntosh vrucht. Om problemen met een gelijknamig automerk te voorkomen had Apple besloten om de naam gespeld als Macintosh te houden.

De Mac was de eerste computer waar je met een bureaublad kon werken en mappen met programma’s op kon gebruiken. Gebruikers hoefde niet langer moeilijke codes in te typen.

De Macintosh is het begin van alle computer systemen waar wij tegenwoordig nog mee werken. En was dus voorloper van de Windows PC’s. Tegenwoordig is het Windows die de eerste stap neemt op de desktop pc om niet meer het bureaublad te gebruiken als standaard scherm met Windows 8.

De Macintosh is op het moment een steeds vaker gebruikte computer, daarnaast heeft Apple ook groot succes met de Macbook Pro de laptop van Apple.