De benodigde functionaliteiten van een computer

Het kan een moeilijke keuze zijn… wordt het nu Mac of Windows? Er zijn veel verschillen, maar zeker ook overeenkomsten tussen beide opties. In dit artikel gaan we proberen te helpen deze keuze wat makkelijker te maken. De belangrijkste vraag is natuurlijk: Wat zoek je in een computer?

Mac en Windows computers zitten beide vol met geavanceerde functies. Van een simpele rekenmachine tot het maken/bewerken van video opnames en apparaat synchronisatie. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar wat vind je belangrijk?

Wat vind je belangrijk in een computer?

Heb je een iPhone of misschien zelfs een iPad waarmee je computer snel moet kunnen communiceren? Dan is het slim om een computer te kiezen met hetzelfde operating system (iOS). Ben je een fan van ‘voice search’ (vind je het handig om met je stem zoekopdrachten uit te voeren)? Ook dan is Siri (onderdeel van Mac) een uitkomst.

Heb je zelf een aantal eisen waar je computer aan moet voldoen? Bijvoorbeeld een bepaalde ingebouwde grafische kaart, specifieke hoeveelheid opslag, etc. Als je voor een Windows computer kiest heb je vaak keuze uit ontelbare opties als het gaat om het samenstellen van je computer. Dit kan belangrijk zijn als je bijvoorbeeld vaak games speelt. Bij Mac computers zit je vaak vast aan enkele opties.

Werk je veel met software van andere partijen? Het kan namelijk voorkomen dat applicaties (nog) niet gemaakt zijn voor de Mac. Deze zijn dan vaak wel voor Windows te installeren. Hoewel dit steeds minder vaak voorkomt kan dit wel je keuze beïnvloeden.

Maak afwegingen en laat je goed informeren

Bij het kiezen voor Mac of Windows zul je jezelf dus een aantal vragen moeten stellen. Wat vind ik belangrijk in een computer? Moet mijn computer vaak communiceren met andere apparaten? Hoe krachtig moet mijn computer worden?

Ben je er hierna nog steeds niet uit? Vertel je wensen en laat je informeren in de winkel. Veel succes bij het vinden van een systeem dat bij je past!