Windows 8 nu voor tablets en computers

Ongeveer 3 jaar na de introductie van Windows 7 heeft Microsoft een opvolger op de markt gezet. Windows 7 is door consumenten vooral als een fijn besturingssysteem beoordeeld in tegenstelling tot Windows Vista. Windows Vista was nog 3 jaar eerder dan Windows 7 uitgekomen, en vanaf nu is er Windows 8.

Windows 8 interface

Windows 8

Windows 8 is sinds kort te koop in de winkels zoals bol.com en het is nu mogelijk om je computer te upgraden van Windows 7 naar Windows 8. De overstap naar Windows 8 is een grote stap, waarom? Omdat de interface van Windows compleet veranderd. Het is niet langer het traditionele bureaublad dat iedereen gewend was.

Windows 8 interface

Het bureaublad van Windows 8 lijkt nog niet eens meer op zijn voorgaande versie. Het beeldscherm van Windows 8 is gevuld met ‘Live Tiles’. Live Tiles zijn tegels die gekoppeld zijn met apps en zien er uit als gekleurde vakjes op je scherm.

Live Tiles

Live Tiles zijn up-to-date widgets die je in een oogopslag updaten over het laatste nieuws, laatste mails, foto’s en contacten. Het Windows 8 bureaublad met gekleurde tegels werd voorheen ook wel ‘Metro interface’ genoemd.

Windows 8 interface met Live Tiles

Persoonlijker dan ooit

Windows 8 is volledig aan te passen aan je persoonlijke wensen met eigen foto’s of bedrijfslogo’s op vergrendel scherm. Ook door het in te stellen van de Live Tiles is Windows 8 perfect voor het thuis gebruik maar ook voor het bedrijfsleven.

De apps of widgets zijn te groeperen en val elkaar te scheiden om het scherm overzichtelijk te houden. Verder werkt het navigeren met een touch pad bij Windows 8 ongeveer het zelfde als een tablet. Als je op een desktop PC Windows 8 draait kan je gewoon navigeren met een muis. Voor het scrollen van links naar rechts kan met het scrol wieltje eenvoudig van links naar recht te navigeren.

De traditionele Windows omgeving

Even terug naar de Windows die je gewend was, zoals bij Windows 7? Ook bij Windows 8 is de oude interface nog te vinden, al is deze wel iets weggestopt. Microsoft heeft er voor gekozen om de oude interface weg te stoppen in een Live Tile.

Het is helaas niet mogelijk om de nieuwe interface over te slaan en rechtstreeks met het opstarten naar de oude interface te gaan. De oude Windows omgeving is ook iets gewijzigd. De ‘Startknop’ is in Windows 8 niet langer van toepassing.

De vormgeving van de oude interface heeft ook een kleine upgrade gehad, de vormgeving is nu clean en crisp; vensters en knoppen hebben niet langer schaduwen, ‘glow’-effecten, transparantie en gradients. Ook zijn vensters met scherpe hoeken terug van weggeweest en overheerst het gebruik van wit. De rand van vensters en de taskbar wordt automatisch aangepast aan de achtergrondafbeelding van je bureaublad.

Verbeteringen

Microsoft heeft met de overstap naar Windows 8 een aantal goede verbeteringen aangebracht. Zo is je computer erg persoonlijk geworden, ook het kopiëren van bestanden van USB naar de harde schijf is een stuk beter geworden, zo kan een overdracht ook gepauzeerd of gestopt worden. Ook is voortaan in te zien hoe snel het kopiëren gaat.

Ook het gevreesde bluescreen is wat minder eng geworden en wat meer op deze tijd vormgegeven.
Waarom zou jij moeten upgraden naar Windows 8?

Windows 8 Bluescreen

Upgraden naar Windows 8 heeft voordelen zoals meer bij de tijd sneller je mail checken en het laatste nieuws krijgen zonder de programma’s te hoeven openen en je kunt gebruik maken van de nieuwste Internet Explorer.

Nadelen van upgraden naar Windows 8: Nog niet alle programma’s en drivers ondersteunen Windows 8.

Wil je upgraden naar Windows 8? Via bol.com kun je Windows 8 bestellen en jou computer helemaal bij de tijd brengen.